програма

                                                                                     

1.Ден 28.12.2018  (петок) СКОПЈЕ - ЕВИА 
Тргнување од Скопје во 23:00 часот од пред паркингот на хотел „Русија“.

2.Ден 29.12.2018 (сабота) ЕВИА

Патување преку преминот Богородица низ Грција со кратки попатни застанувања за одмор. Во утринските часови пристигнување во местото Глифа. Качување на траект. Возењето трае 30 минути. Симнување во местото Agiokampos. Продолжување на патувањето за Edipsos. Сместување на групата во хотелот “Лито“. Краток одмор. Запознавање со местото. Слободно време –.  Вечера . Ноќевање.

3.Ден 30.12.2017 ( недела) ЕДИПСОС - АТИНА - ЕДИПСОС

Појадок. Слободно претпладне со можност за капење во природните базени со минерална вода кои се наоѓаат во самото море или факултативна посета на Атина  со траектот Едипсос – Аркица со панорамско разгледување на плоштадите Синтагма и Омонија, Кралевската Палата, Парламентот, Академија, Универзитет, Библиотека, Олимписки Стадион, Зевсов Храм, Хадријанова Капија, Акропол. Враќање преку Мостот на Халкида и патување преку целиот остров до Едипсос. Вечера со музичка програма. Ноќевање.


4.Ден 31.12.2018 ( понеделник) ЕДИПСОС – Св.ДАВИД - ЕДИПСОС

Појадок. Слободно претпладне. Појадок. со можност за капење во природните базени со минерална вода кои се наоѓаат во самото море или факултативна посета на Манастирот св.Давид. Враќање во Едипсос. СВЕЧЕНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРА со музичка програма и богато мени. Ноќевање

5.ден 01.01.2019 (вторник) ЕДИПСОС - СКОПЈЕ

Појадок. Слободно претпладне. Тргнување за Скопје со попатни застанувања за одмор. Во вечерните часови пристигнување во Скопје.  

 

ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ : 169 € (10 500,00 ден.)

Цената на аранжманот опфаќа: 

 • Превоз со современ туристички автобус;
 • Сместување во хотелот Лито,  во двокреветни и трокреветни соби, на база три полупансиона, како и СВЕЧЕНО МЕНИ за Новогодишната вечера со музичка програма;
 • Услугите на придружниците на групата и преставниците на агенцијата за време на престојот;
 • Трошоци за организација на патувањето.

Доплата: 

 • доплата за 1/1 соба е 50% од цената на аранжманот.

Цената на аранжманот не опфаќа:

 • Организирана посета на манастирот свети Давид на островот Евија 10€;
 • Организирана посета на Атина 30€
  (за организирање на факултативни излети потребен е минимум од 40 пријавени патници);
 • Патничко осигурување;
 • Превоз со траект на релација Глифа – Агокампос (2,5 €во правец).

НАПОМЕНА:

 • За реализација на аранжманот, потребен е миниум од 40 патници;
 • За овој аранжман важат општите услови на патување на СКТМ и Т.А. ПРАЕ ТУРИЗАМ